BBC teknoloji yazarı Dave Lee'nin haberine göre eÄŸitimler sadece uçan arabaların sürüÅŸüne deÄŸil bir ÅŸeylerin ters gitmesi halinde neler yapılması gerektiÄŸine dair provaları da içeriyor.
Kurs iki önemli kontrol baÅŸlığında; irtifa kontrolü ve yönü idare etmek konusunda temel bir simülasyon eÄŸitimiyle baÅŸlıyor. İkinci aÅŸamada ise gerçek ancak yere sabitlenmiÅŸ bir uçan arabaya geçiliyor. Bu aÅŸama kiÅŸilerin araçta olmakla ilgili yaÅŸayabileceÄŸi olası gerilim ya da heyecanı gidermek üzere tasarlanmış denemeler içeriyor.
Katılımcılara sonraki aÅŸamada acil durum senaryoları üzerinden eÄŸitim veriliyor. BBC'nin aktardığına göre ekip bu senaryolardan biri için küçük plastik toplarla doldurulmuÅŸ bir havuz kurmuÅŸ. Bu havuzda, suya baÅŸ aÅŸağı iniÅŸ halinde araçtan çıkış için pratikler yapılıyor.
91 KİLONUN ÜZERİNDEKİ KİŞİLER UÇAMIYOR
Araç sadece bir kiÅŸilik ve bu yılın başında kamuoyuna açıklanana kadar çalışmalar gizli yürütülüyordu. Aslında büyük bir drone olan araçta on motor bağımsız olarak 10 pervaneye güç veriyor. Åžirketin bir uçan arabayı elektrikli otomobille aynı fiyata 40 —50 bin dolara satacağı tahmin ediliyor. Test uçuÅŸları ÅŸimdilik bir göl üzerinde yapılıyor çünkü kalabalık alanlar üzerinde ya da gece vakti uçuÅŸ yapması yasal deÄŸil.
Kitty Hawk'ın baÅŸ mühendislerinden Todd Reichert, BBC'ye yaptığı açıklamada gerekli yasal düzenlemeler konusunda resmi kurulmalarla çalışmaların zaman alacağının altını çiziyor. 113 kilogram aÄŸrılığındaki uçan araba, ABD Havacılık Otoritesi'nin ‘son derece hafif' kategorisinde yer aldığı için sürücülerin bir pilot lisansına sahip olmaları gerekmiyor. Ancak 91 kilonun üzerindeki kiÅŸilerin uçmasına izin verilmiyor.